Staat de vakantie bijna voor de deur? Dan is eindelijk het moment daar om te ontspannen. Wel is het zo dat het inpakken ook een hoop stress oplevert. Kom je bijvoorbeeld wel op tijd aan en past alles wel goed in de auto? In dit artikel staan daarom tips hoe je de zware spullen zo slim mogelijk in je auto stopt.

Het begint met de auto die je koopt

Deze tip is eigenlijk een inkoppertje, maar is toch de belangrijkste. Denk voordat je een auto koopt aan hoeveel kinderen je hebt en of de kofferbak wel goed aansluit op je wensen. Kies dus niet voor de krapste oplossing! Je neemt vaak meer dingen mee dan je denkt, zoals een drone of een koelbox.

Kies voor een bagagenet

Het is zeer gevaarlijk om de spullen tot de nok van de auto in te pakken. Er zijn altijd situaties waar je even achteruit wilt kijken. Bovendien kunnen de spullen in de rondte vliegen als je abrupt moet remmen. Heb je wel eens van een bagagenet gehoord? Met een bagagenet voorkom je dat de spullen rond kunnen vliegen.

Stop niets in de achterbank

Als je auto vol is heb je de neiging om spullen, zoals lakens en koelboxen op de achterbank te stoppen. Pas hiermee op! Ook hierbij geldt dat bij abrupt remmen dingen in de rondte kunnen slingeren.

Test je banden na het inpakken van de auto

Het inpakken van de auto zorgt er voor dat de banden zwaar beladen raken. Voordat je vertrekt is het daarom slim om naar het benzinestation te gaan. Daar kan je namelijk je banden testen. Het is beter om je banden vanuit huis te testen, omdat de banden dan nog niet warm zijn. Dit is niet alleen voor de veiligheid belangrijk; het scheelt ook een hoop in de benzine!